Dagelijks en periodiek onderhoud

Wekelijks onderhoud van de behandelde oppervlakten

Rubio Monocoat Soap

Voor de regelmatige schoonmaakbeurt van geoliede oppervlaktes. Verwijdert grondig alle vuil en vet, zonder een laag op te bouwen. Behoudt de matte, natuurlijke uitstraling van het hout.

Gebruiksaanwijzing:
 
 1. Stofzuigen;
 2. Giet 100 ml. Soap in een emmer met 10 liter water;
 3. Reinig het oppervlak met een dweil;
 4. Droogtijd: 15 minuten.

Tip: de beste werkwijze is met twee emmers. Een met het zeepmengsel en een met zuiver water om het vuil uit de dweil te spoelen.


Periodiek onderhoud

Rubio Monocoat Maintenance Oil

RMC Maintenance Oil is een onderhoudsolie die ingezet wordt ter opfrissing van zowel kleur als bescherming van geoliede houten oppervlaktes. De frequentie van dit onderhoud hangt af van de intensiteit waarmee de vloer belopen wordt. Het wordt aanbevolen deze behandeling uit te voeren net voordat olie vervaagt. De Maintenance Oil is beschikbaar in alle kleuren van het gamma.

Gebruiksaanwijzing:
 1. Maak de vloer vuil- en stofvrij;
 2. Reinig de vloer grondig met water en Soap. Spoel goed na met water, zodat alle zeepresten verwijderd zijn. Laat goed drogen.
 3. Manuele toepassing: de olie aanbrengen met een doek, een borstel of een spons.
  Machinale toepassing: de olie aanbrengen met een boenmachine met beige pad. Behandel bij voorkeur zones van 2 tot 4m². Elke behandelde zone dient binnen de 15 minuten met keukenpapier of een katoenen doek drooggewreven te worden. Bij gebruik van de boenmachine: droog wrijven met een witte pad.
 4. Zorg voor voldoende ventilatie, waardoor de vloer na 6-8uur droog zou moeten zijn.

Tip: Leen geheel kosteloos een boenmachine! Vraag ons naar de voorwaarden.

 

Vlekken verwijderen

Rubio Monocoat LimeSpot Remover

Rubio Monocoat LimeSpot Remover is een kant-en-klaar product voor het verwijderen van kalkhoudende watervlekken op een met Rubio Monocoat Oil Plus behandelde oppervlakte. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken wordt aanbevolen deze werkwijze te herhalen tot men het gewenste resultaat bereikt heeft.

Gebruiksaanwijzing:
 1. Limespot Remover overvloedig aanbrengen op de vlek.
 2. Gedurende enkele minuten laten inwerken.
 3. Het product met wat keukenpapier of een droog doek afnemen.
 4. Goed na reinigen. Gebruik hiervoor een met water bevochtigd doek.
 
Rubio Monocoat Grease Remover

Grease Remover is een kant-en-klaar product voor het verwijderen van verse vetvlekken op een met Rubio Monocoat Oil Plus behandelde oppervlakte. Er wordt aangeraden dit product onmiddellijk na het ontstaan van de vlek aan te brengen, waardoor voorkomen wordt dat het vet kan indringen. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken wordt aanbevolen deze werkwijze te herhalen tot men het gewenste resultaat bereikt heeft.

Gebruiksaanwijzing:
 1. Grease Remover overvloedig aanbrengen op de vlek.
 2. Gedurende enkele minuten laten inwerken.
 3. Het product met wat keukenpapier of een droog doek afnemen.

Reacties zijn gesloten.